Over mij

Zoals de titel van deze website misschien verklapt, ben ik inderdaad Jessy de Cooker en studeer ik journalistiek aan de Fontys Hogeschool in het Brabantse Tilburg. Ik woon bijna vier jaar in Kruikenstad, maar een echte kruik ben ik nooit echt geworden. Daarvoor kijk ik te graag over de grens.

Vier jaar geleden verhuisde ik als Amersfoortse Zeeuw vanuit Philippine, Zeeuws-Vlaanderen, naar Brabant. Ik wilde altijd de journalistiek in om als de nieuwe Jack van Gelder Europese voetbalstadions af te reizen. Dat beeld wankelde al voor mijn grote oversteek en viel in Tilburg defintief. Ik ben de afgelopen jaren een echt manusje-van-alles geworden met speciale interesse in Engeland, muziek en internationale betrekkingen.

Ik heb wel altijd een hunkering gehad naar het maken van diepgaande verhalen, zeker na mijn stage bij HP/De Tijd. Ik schrijf ieder weekend nog voor hun website, maar heb nog andere klusjes. Een keer in de zoveel tijd maak ik stukjes voor 3voor12Tilburg, maak voor het online reismagazine Stop&Stare stukken over toerisme achter de massa, werk ik als freelancer voor PZC Zeeuws-Vlaanderen en voor Dispatches Europe en ben ik pr-medewerker van het Breskens Sailing Weekend.

Als alles goed gaat, zit ik zo snel mogelijk in het buitenland. Het liefst start ik een verdiepende master. Ik wilde War Journalism and International Human Rights gaan studeren in het Engelse Lincoln, maar er zijn nog zoveel andere interessante mogelijkheden. Eerst maar afstuderen. En daarna? De Volkskrant? The Guardian? Laat maar komen: the sky is the limit!

1796697_671408399569650_542095175_n

Leave a Reply

*